Tre imponerende stande var udelukkende med roser, fra henholdsvis Austin Roses, Harkness & Peter Beales. Derudover repræsenterede firmaet Nutcutts, der havde en lang række forskellige planter, rosenproducenten Mattocks. De tre rosenstande var alle fantastisk flotte, den klart mest imponerende var standen fra Peter Beales. Standen fra Harkness var meget forskellig derfra, men meget spændende opbygget. De fik begge guld medaljer. Austin rosers stand var nok den bedst kommercielle og mest tilgængelige stand, de fik vist alle de mange mange roser, de p.t. satser mest på, dette gav en sølvmedalje. Susanne fik taget fem hundrede billeder denne dag, deraf var de hundrede af roser. 
De roser der imponerede mig mest, var en række fantastisk duftende pastelfarvede tehybrider fra Harkness. Philip Harkness, der var på standen, kunne love, at de alle klarer regn på udmærket vis. Han var i øvrigt utrolig åben og brændte virkelig for sine roser. De havde også en række utroligt smukke buket/busk roser.
Peter Beales fremviste primært historiske roser og de bedste klatreroser. Standen kan ikke beskrives, men skal ses, derfor en del billeder derfra, som kan tale for sig selv.
Austin roser fremviste som Harkness deres nyeste roser, plus mange af de en del af os allerede holder meget af. Her talte jeg med en meget flink fyr i jakkesæt, igen brokkede jeg mig over, at afstamningerne på deres nyere roser ikke var tilgængelige. Han begrundede det med den succes, deres roser havde fået, og den deraf afledte lyst hos andre til at "kopiere" deres roser. Men stadig !!!!!! - de laver hvert år 500.000 nye frøplanter, men sender 3 på markedet!!
Fra Austin talte jeg også med en mere "haverigtig påklædt" medarbejder.
Han var utroligt engageret i sit arbejde, han løftede noget af sløret for deres rosenforædling, og samtidig kunne han fortælle en masse om de enkelte roser. Han fortalte bl.a. om en lang række af deres roser, der fint kunne dyrkes som klatreroser.  Et andet interessant emne er, at de i deres "Handbook of Roses 2008/9 fortæller, at hovedparten af deres roser, der kan anvendes som klatreroser, også trives fint i skygge/halvskygge.

                                                Under udarbejdelse, Kjeld 26/5 2008