Baloo 01-07-2006

En fredag eftermiddag i september var de to store drenge og Susanne ikke hjemme, da jeg kom fra arbejde. De ringede nogen tid efter for at sige, de var i Kolding for at handle. Jeg bed ikke mærke i en forfærdelig larm og hylen, der skulle have været i baggrunden da de ringede, så jeg anede ikke uråd. Da de lidt senere kom hjem, havde de en stor 11 uger gammel doberman hvalp med hjem, de havde hentet ham på Dyrenes Beskyttelses internat i Fredericia. Der havde været 4 hanner tilbage i kuldet, der alle var enormt sociale, kælne og kontaktsøgende. Kuldet var utroligt ensartet bortset fra små forskelle i størrelsen. Det kan overraske lidt, da moderen til kuldet skulle være en Schæfer. De valgte den største og tog ham med hjem til mig, da vi på det tidspunkt anede, at vi nok have schæferen Tilde på lånt tid.

Vi kaldte ham Baloo, som vores gamle ruhårede gravhund, bl.a. fordi vi mente, at vi havde hans navneskilte liggende. Vi synes samtidig, det er er rigtigt godt hundenavn og kaldenavn. Baloo blev budt hjertelig velkommen af Tilde, og faldt til med det samme. Han har bl.a. kun tisset 1 gang indendørs. Han voksede og voksede, 6½ mdr. gammel kom Tilde i løbetid og vi opdagede, at han parrede hende, hvilken betød, at hun fik en P-sprøjte, da vi ikke skulle have hvalpe på den gamle tæve.

I vinteren/foråret 2007 startede vi i DCH, og da Baloo hadede og hader at køre bil, måtte jeg begynde at cykle med ham. Da han samtidig blev mere og mere krævende og aktiv, begyndte jeg tidligt at cykle med ham dagligt, længere og længere. Dette hjalp dog som en skrædder i helvede på hans aktivitetsbehov. En dag i foråret 2007 cyklede jeg med ham nede i det gamle Varde Sommerland og slap ham fri. Han løb rundt på opdagelse, med snuden i jorden som en anden jagthund. Han fik cirka 30 minutter fri dernede, da han kom hjem var han en anderledes hund, rolig og tilfreds.
 
Jeg gentog det samme dagen efter, han var tændt som han plejede, da jeg kom fra arbejde, men da vi havde været i Sommerland var han rolig og afbalanceret. Det var den sidste cykeltur, derefter gik vi derned, trænede 10-15 minutter undervejs, og ellers fri i sommerland, med lidt træning ind imellem. Fra da af var det en anden hund, han stoppede med at ødelægge fjernbetjeninger, han stoppede med at "grave" alt muligt ned i sofaen, når vi ikke var hjemme, osv.

Da han blev to år steg aktivitetsbehovet igen, han hylede hvergang jeg rejste mig fra en stol, hvergang nogen kom hjem, da han jo skulle ud at gå en time igen.  Derfor besluttede vi os for, at få ham kastreret, i håb om, at det kunne tage toppen af aktivitetsbehovet, samt få ham til at ville spise. Han var 72cm i skulderhøjde og var kommet helt ned på 30 kg. Det hjalp, efter kort tid kunne jeg endog træne ham med godbidder, dette havde været umuligt tidligere. Han tog det kommende halve år 7 kg på, og blev en flottere hund, der ikke længere lignede en greyhound.

I Sommerland opdagede jeg, at jeg havde en hund med usædvanlige sociale egenskaber i forhold til andre hunde, store som små. Han kan læse og bruge hundesprog som få andre hunde. Han passer på og "beskytter" de unge og svagere, og sætter uopdragne hanner på plads på udramatisk vis. Han har dog et problem, ved at være for tolerant overfor dominante og asociale tæver. Der skal være hvalpe, der virkelig er i knibe overfor dem, før han for alvor fortæller dem, at nu er det nok.

Jeg behøver næsten ikke skrive, at Baloo er fars hund og sørger for, at jeg bliver motioneret hver eneste dag og to gange på fridage. Han accepterer simpelthen ikke mindre, har han en tur tilgode så hyler, piber og skaber han sig, så man dårligt kan tro det. Jeg har tidligere forsøgt, at ignore ham i 6-7 timer, men han giver sig ikke. Han har næsten altid været en rigtig dygtig hund, hvad angår indlæring. Han bliver ofte rost af fremmede, der synes han er enorm lydig, når han er løs eller dækket af i området ved Sommerland. Han er også lærenem, men uden at komme i nærheden af Tildes koncentration, hurtighed (mentalt) og vedholdenhed. Når han hver dag dækkes af ved ingangen til parkeringspladsen ved sommerland, ligger han næsten altid og hyler inden han kaldes på plads, 50 til 100 meter væk.