27-07-2012

De Tuinen van Appeltern

Vil man have en haveoplevelse ud over det sædvanlige skal man køre til Appeltern. Her ligger en utrolig have eller retter sagt 200 haver i en. Haven ligger virkelig smukt langs med Maas og der er mange pladser, hvor man sidde og kigge på floden og haven samtidig. Der er rigtig mange ideer at komme efter og det ser ud som om der hele tiden kommer fornyelse til. Haverne er meget varierede fra det helt traditionelle til det meget vilde. Så det er i hvert fald ikke sidste gang, vi var der. Man kan bruge meget tid i haven, så sæt en dag af til besøget.

27-07-2012

Floriaden Venlo 2012

Endnu en (lang) tur for at samle inspiration. Floriaden har været meget omtalt -så de måtte vi se. Der kan bruges mange timer på at se hvad der er. Og der er da også mange spændende ting fra andre lande - fsk. bygninger der skulle illustrere det land de skulle repræsentere. Fra hvert land kunne man købe diverse souvenirs -måske ikke lige det vi kom for. Men der var da også inspirationshaver -desværre synes jeg ikke de var så nyskabende. Her skal man nok tage til Chelsea eller Hampton Court i stedet.
Det mest spændende synes jeg egentlig var de fantastiske staudebede med masser af græsser -meget inspireret af Piet Oudolf.
Og skulle man mangle en ide til at lave et hegn/væg i haven er dette foto måske en hjælp.

27-07-2012

Havebesøg Haven I Hune

At tage på besøg i andres haver er altid inspirerende og et besøg i Haven i Hune er en af de bedste. Nu skal jeg ikke lægge skjul på at AnneJust jo nærmest er en haveguru for os her i huset. Vi har set hendes udsendelser mange gange. Og bøgerne er blevet læst adskillige gange. Hun har en smittende effekt til bare at gå i gang i haven.
Vi besluttede i år at køre turen til Hune og overnatte i Havehotellet, og det giver jo muligheden for i fred og ro at se på alt. Den gule have er fantastisk, og Anne synes jo også selv at det var et af de mest vellykkede projekter i haven. Vi har også nydt at se hvor mange af grøftekantens blomster, der har plads i haven. Der er denne utrolige vekselvirkning mellen det meget vilde og det kultiverede med de klippede hække. Arkitektens præg på haven lader sig ikke skjule.
Et andet sted i haven som vi synes godt om er griseslottet. Den sjove oplevelse af at være både inde og ude Et af de humoristiske indslag i haven.
Man kunne skrive mange ting om denne ejendommelige oase i sandet. Jeg vil blot opfordre til at tage derop og opleve haven på egen hånd.