Fotoalbum

Buketroserne er en gruppe, der i store træk rummer to historiske rosentyper, polyantharoser og floribundaroser. Et endnu bedre fælles navn kunne være klaseblomstrende bedroser. Polyantharoser er den ældste betegnelse, navnet er afledt af græsk POLY-mange og ANTHA-blomster.
De første polyantha er fra omkring 1875, krydset på den vilde japanske Rosa multiflora og kinaroser/teroser. Den ældste floribundarosa er Poulsens Rødhætte fra 1911. Floribunda betyder rigtblomstrende (latin).
De første floribundaroser var krydsninger imellem polyantharoser og tehybrider. Via krydsninger med tehybriderne har floribundaroserne med tiden fået større og større blomster, imens de enkelte klaser har fået færre blomster. Floribundaroserne er også blevet krydset med moderne buskroser og klatreroser, hvorved der er dukket nye sorter op i alle grupperne. De lave klatreroser som Chinatown og Westerland er vel grundlæggende floribundaroser. 
Poulsenroser var nok verden over, i mange år, synonymt med floribundaroser, der i dag forædles af næsten alle kendte rosenforædlere.
I 1982 forædlede Poulsen rosen Egeskov, der blev den første i gruppen af slotsroser. En meget populær gruppe af buketroser, der idag rummer mere end 25 sorter. En anden gruppe af floribunda som Poulsen har fremavlet i løbet af 1990 erne er palaceroserne, der idag rummer op imod 50 sorter. Den første var sorten Dronning Margrethe fra 1990.

Kjeld 9/12 2007