Fotoalbum

Tehybrider er roserne der på planteskolerne sælges som storblomstrede.
De har som navnet siger, store blomster 10-20 cm i diameter, som regel størst i første flor. De er så godt som alle remonterende, hvilket vil sige at de får to til tre store blomsterflor, og derimellem  enkelte blomster. De vil som regel forsøge, at sætte enkelte nye blomster frem til frosten.
På mange sorter sidder blomsten enkeltvis på stilken. Blomsterne er fyldte med mange kronblade. De anvendes ofte i havens rosenbede, hvor det nok er pænest at plante 3 til 5 sammen, af samme sort eller matchende farver. Tehybriderne er meget velegnede til dyrkning i beholdere. De fleste har en fin duft, enkelte næsten ingen og få en meget stærk duft. Den første tehybrid var La France fra 1867, sorterne fra før den tid kaldes idag for historiske roser, og tilsvarende de yngre sorter for moderne roser. 
Tehybriderne er som navnet siger et kryds af forskellige sorter, oprindelig teroser og remontantroser. De vigtigste tehybrider i forædlings arbejdet siden 1945 har været den mørkerøde, velduftende Crimson Glory, Kordes 1935 og verdens i mange år populæreste rose  Peace, Meilland 1945, der er gul med rosa schatteringer.
De findes begge i "stamtavlen", på næsten alle tehybrider vi kender idag.


Jeg har fornylig fundet meget divergerende oplysninger omkring Poulsen rosernes ophav. Når jeg skriver (MØ) betyder det, Mette Østergaard, Politikens Store Bog om Roser, 2005. Skriver jeg (US), betyder Poulsens Rosers patentansøgning for det amerikanske marked. LÅG betyder Lars-Åke Gustavssons nyeste bøger fra 2008. 

🤩klik på billederne, se dem i stor størrelse og se samtidig teksten