Roser fra Aldi - Netto & Fakta,
viste sig at være "lykkepose roser".
I det tidlige forår 2006 købte vi 42 barrodsroser til 15 kr pr. stk.
Det viste sig senere, at være en meget spændende affære, da kun enkelte af disse planter, viste sig at være den indpakningen lovede. Ved købet var vi omhyggelige med at vælge de planter, der havde friske og sunde skud.
Da der var frostvejr på købstidspunktet, blev alle planterne plantet enkeltvis i 10-12 liters plastpotter, eller to og to i 20 liters murerspande.
Den første blomstrede den 9. juni og den sidste den 28. juli.
I løbet af sommeren viste det sig, at kun 6 af planterne var gået til.
I Aldi var der købt 21 hvoraf 2 døde, af de 20 fra Netto gik 4 til, og den ene fra Fakta er blevet en rigtig fin rose. Blandt Aldi roserne viste det sig at de 11 var en rød buketrose, der er meget modtagelig for stråleplet, vi har ikke set den andre steder, efter billeder og beskrivelser at dømme kunne det være Alain. De var købt som hvid klatre, rød klatre, rosa klatre, gul klatre, rød storblomstret, rosa storblomstret, to som gul storblomstret og tre som rød/gul storblomstret. 
Fire var hvide bunddækkeroser, der ligner White Cover til forveksling, to af disse var købt som hvid storblomstret og to som rød storblomstret. To er orange og kunne være Bettina 53, de skulle være en gul klatre og en rosa storblomstret. En rød/gul storblomstret har vist sig at være en rugosa, måske Monte Casino. Endelig er den sidste Aldi rose en smuk rosa rose med hvid underside, købt som rød/gul storblomstret.
De 16 levende roser fra Netto holdt lidt bedre det lovede. 3 rød/gule storblomstrede benævnt Twin Set, viste sig alle at være rosa storblomstrede, der kunne være tale om Queen Elizabeth, Carina, Sylvia etc. En rød storblomstret, Barcelona, er sikkert Burgund 81. Af 4 stk rosa storblomstrede, benævnt Queen of England, er de to måske Queen Elizabeth, medens de to andre minder om Sylvia. Af to hvide storblomstrede, Virgo, er den ene Climbing Iceberg og den anden en rød buskrose. En gul klatrerose, A. Meiland er meget tæt på Queen Elizabeth.
Tre gule buketroser, Goldilokks, er alle en lav rød buskrose eller bunddække, med et flot løv, kunne være Rotilla. Endelig er der to rosa klatreroser, benævnt Queen of England, den ene er en rosa storblomstret, måske Sylvia og den anden en rød storblomstret, nok Burgund 81.
Den enlige rød/gule Twin Set fra Fakta, er nok også den røde storblomstrede Burgund 81. Alt i alt må man sige, at det har været spændende at følge disse "lykkeposeroser", men pengene kunne nok have været givet bedre ud, vi køber ikke flere af dem.
Ofte kan man på planteskoler, supermarkeder og byggemarkeder finde tilbud på de gode kendte roser, og få dem til 20 - 25 - 30 - 33 kr pr. stk. I 2006 købte vi 5 Astrid Lindgren og 5 HC Andersen, som barrod, på en planteskole for 100 kr for 5 stk. Tilsvarende i 2007 5 Clair Renaissance for 100 kr. Der alle har vist sig at være fremragende planter.
I efteråret 2005 købte vi to Kronprinsesse Mary og to Ghita Renaissance for 25 kr pr. stk i Silvan. De så sunde ud, men var små og plantet i meget små potter, de var allerede i 2006 meget smukke, store og sunde roser. Samme sted købte vi i efteråret 2006 tre Ingrid Bergman til de 25 kr, de har ikke været noget at prale af. Men hele udvalget så dengang kedeligt ud, næsten alle potterne var svært tørkeramt, de tre vi fandt var af de bedre, men Silvan skulle have beholdt dem! 


😉klik på billederne, se dem i stor størrelse og se samtidig teksten

Kommentarer

02.01.2013 23:47

lone h

Det er da herligt, at jeg ikke er den eneste der har fået forkerte roser i Netto.
Det er bare surt, at man så må flytte dem, fordi farven ikke passer., hmmm